13 Nisan 2014 Pazar

Mini Dosya: Or'da Bir Albüm Var Uzakta

Bir grup yeni albüm kaydediyoruz, yakında çıkacak der; beklersiniz, haftalar ay, aylar yıl olur da hala ufukta bir kesinlik yoktur ya... O durum sürüyor, sürecek. Buyurun size kısa ama öz iki örnek.

Blur yıllardır dağılıyor, birleşiyor, dağılıyor, birleşiyor. Albümün statüsü de bir "Kesin çıkacak" oluyor bir "Yok canım öyle bir şey..." Ha, bir de ortada gruptan herhangi bir yaşam belirtisi olmasa dağıldılar dersin, kabullenirsin. Ama arada 2 yeni şarkı yayınlamışlarsa, konserler vermeye devam ediyorlarsa elde olmadan umutlanırsın ve umudun gerçekleşmediği sürece de üzülmeye devam edersin.
Öte yandan kabul edelim ki harbiden zor gibi bu albüm. En azından Damon Albarn her hafta yeni bir solo albüm kaydetme, bir grup kurma vs. gibi işlerin peşine düştüğü sürece... Gorillaz'ın akıbeti de aynı bu yüzden.

Serj Tankian'ı bu kadar inatçı bilmezdik. Gruptaki arkadaşlarının iddiasına göre SOAD'ın tekrar bir araya gelip albüm kaydetmesinin önündeki tek engel Serj'in isteksizliği. Adam yeni albümler çıkarıp duruyor ve deneysel takılıyor. Belki de tek istediği aslında budur. Bağımsız olmak. Yeni ufuklara yelken açmak. İyi hoş ama Serj, SOAD'tan sonraki hiçbir çalışman o dönemin hazzını yaşatmadı ki bize.. Toxicity mi seversiniz, Elect the Dead mi? Mezmerize mı seversiniz, Harakiri mi? Tekrar çoğunluğun takdirini toplayacağın bir işin parçası olmayı istemez miydin Serj? Serj?

Belki başka bir bahara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder