13 Şubat 2015 Cuma

Dosya: Eli Kulağında Albümler (Vol.2)

(2015 dosyası da diyebiliriz.)

Vulnicura / Björk  (20 Ocak)
Bu yıl kulaklarımıza ulaşan ilk müthiş albüm, Björk'ün son çalışması oldu. Mart'ta yayınlanacakken internet bug'larının mağduru olup internete sızdırılan Vulnicura, bu hadisenin ardından iTunes'ta vücut buldu. Aslında Björk'e dair bir serginin açılışıyla birlikte gelecekti. Bu talihsiz olaya rağmen, senenin en mühim albümlerinden birini erkenden dinleyebiliyor olmak hoş.
Albüm Antony Hegarty'nin, Haxan Cloak'un ve prodüktör Arca'nın katkılarını içeriyor. Geçen albüm Biophilia'nın o enteresan enstrümanları yok, bu da Björk'ün müzisyen olarak gücünden görünürde bir şey eksiltmiyor. Tüm sevenlerine duyurulur.

Beyond the Red Mirror / Blind Guardian (30 Ocak)
Power metalin fantastik kralları da döndü. Her zamanki gibi çok gazlar, ve Mayıs'ta İstanbul'u sallamaya geliyorlar. Konsept olarak Imaginations From The Other Side'ın devamı bu albüm diyelim, gerisini siz anlayın..





Chasing Yesterday / Noel Gallagher's High Flying Birds (2 Mart)
Ne zamandır bekliyorduk, 2 Mart'ta kavuşuyoruz. Noel Baba'nın bu yeni albümünde yine öncekinin izini (geçmişin izini!) sürecek yeni şarkılar var gibi, yayınlanan iki single bu kadarını söylüyor. Johnny Marr konuk müzisyen son şarkıda.. Sizi bilmem ama bu albümü ben baya bir dinlerim. Kim bilir belki bir gün de Oasis birleşir tekrar, eski zamanların hatırına.. Ya da boşverin. Noel kendi başına da gayet iyi idare ediyor.

Hand. Cannot. Erase. / Steven Wilson (3 Mart)
Porcupine Tree'nin dahi beyni Steven Wilson iyi ki durmaksızın üretmeye devam ediyor.. Onsuz bir şeyler eksik kalırdı. Büyük oranda Kate Bush'un çalışmalarından esinlendiğini söylediği bu son albümde, cazdan biraz taviz vererek kimi pop şarkıları da içerecek bir progresif rock tarzı benimsemiş adam. Albümde alışıldık şekilde bir kez daha virtüöz Guthrie Govan'ın gitarlarını duyacak olmamız da cabası.


Tracker / Mark Knopfler (9 Mart)
Eski Dire Straits adamının güncel çalışmaları eskilerinin yanında bir nebze "underrated" kalıyor ne yazık ki.. Bir evvelki solo albümü Privateering, birbirinden güzel 20 parça içeriyordu oysa.
11 şarkıdan mürekkep bu yeni kayıtta mütevazı usta güncel sound'unu koruyacak gibi. Bekliyoruz ve seviyoruz.




The Day is My Enemy / The Progidy (30 Mart)
Progidy de suskunluğu bozuyor artık, hatta albümden yayınlanan iki single'la bozdu bile. İddialı şarkı isimleriyle ve grubun bilindik heavy elektronik tarzıyla donatılmış kayıt grubun eski görkemli günlerini aratır mı şimdilik bilmiyoruz. Şahsen en çok merak ettiğim albümün sonundaki "Wall of Death" isimli şarkı..



Tarihi Meçhul İşler:
Drones / Muse: Bu albümle ilgili benim gibi meraklıları en çok heyecanlandıran unsur, eğer fos değilse grubun eski albümlerindeki tarzına dönecek olması.. Instagram hesaplarından paylaşılan bir videoda çok şey açıklamış adamlar. O videoda albümden bir sample duyuyoruz, bu sample bize Full Metal Jacket ve The Wall gibi iki filmi hatırlatıyor.. Evet heyecan verici. Üstelik tema olarak bir Muse klasiği olan şarkı Citizen Erased'in devam filmi de bu albümdeymiş.
Honeymoon / Lana Del Rey: Tartışmaya açık hüzünlü ses Del Rey de sıradaki albümünün ismini duyurdu. Kimilerine göre abartılmış bir pazarlama ürünü kendisi, kimine göre ise gerçek bir sanatçı. Bakalım bu sıradaki albümle kendini geliştirebilecek mi.
Return to Forever / Scorpions: Scorpions da geçenlerde dağılmalarının ardından bir kez daha yoluna devam etmeye karar verdi ve yeni stüdyo çalışmaları Return to Forever çok yakında çıkıyor.
The Magic Whip / Blur: Blur de yıllardır beklenmeyen hamleyi yaparak bugün (19 Şubat) bu güncellemeyi yapmama neden oldu. Yeni albüm Magic Whip'ten yayınlanan ilk şarkı Go Out'ı an itibariyle dinleyebilirsiniz..
*Ayrıca henüz pek bir teknik detay olmamakla birlikte 2015'in sonuna kadar albümlerinin elimizde olmasını bekleyebileceğimiz isimler var. Bu isimlerin zannımca en mühimi Radiohead. Efsane ekip şu sıralar stüdyoda ve 2003'teki Hail to the Thief'ten bu yana her 4 yılda bir albüm çıkarıyorlar zaten. Iron Maiden ise hayranlarına yılbaşında attığı bir kartpostal ile bu yılı stüdyoda geçireceklerini doğruladı. Bir diğer önemli haber ise Gorillaz'ın ikinci yarısı Jamie Hewlett'ten.. Instagram hesabından paylaştığı yukarıdaki görsel ile (grubun çizgi üyesi Murdoc) tarihin ilk animasyon grubunun dönüşünü ve yeni albüm haberini müjdeledi kendisi.
2015'te albümlerinin yolunu gözleyebileceğimiz diğer isimler ise: Faith No More, Big Four (evet dördü birden! söylentiler yalan değilse), MotörheadTame Impala, Red Hot Chili Peppers, The Smashing Pumpkins. The Offspring, Keith Richards, David Gilmour, Paul Weller ve PJ Harvey... Bu isimlerin hepsi bu seneye albümlerini yetiştirirse güzel olur mu olur. Bakalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder